2 april - Werelddag voor bewustmaking rond autisme

Op 2 april vieren we de werelddag voor bewustmaking rond autisme. In Schaarbeek zetten verschillende verenigingen zich dagelijks in om autisme onder de aandacht te brengen, uit de taboesfeer te halen en iedereen te helpen het beter te begrijpen. Van deze verenigingen stellen wij u "La Vie en Bleu" voor.

De Schaarbeekse vereniging "La Vie en Bleu" werd in 2016 opgericht en organiseert informatie- en bewustmakingsbijeenkomsten over autisme voor alle doelgroepen. In samenwerking met de Franse opleidingsorganisatie "Epsilon à l'école" biedt de vzw ook in België opleidingen aan voor onderwijsondersteuning gericht op autisme, ten behoeve van ouders en betrokken professionals.

Dankzij samenwerking met het gemeentelijk onderwijs in Schaarbeek heeft "La Vie en Bleu" al een honderdtal Schaarbeekse ouders en professionals (van CLB's, gespecialiseerde scholen of reguliere scholen) opgeleid in methoden die zijn afgestemd op autisme (ABA, Montessori, TEACCH, enz.). Hierbij staan inclusie op school en samenleven steeds voorop!

Infos

La Vie en Bleu

0484 16 36 43

 

Photo de l'équipe de l'association La Vie en Bleu

Sinds haar oprichting heeft de vzw "La Vie en Bleu" een honderdtal Schaarbeekse ouders en professionelen opgeleid in methoden afgestemd op autisme.

 

Permanentie voor ouders van kinderen met autisme in het Huis van de Vrouw

Samen met de vzw "La Caravane Bleue" organiseert het Huis van de Vrouw deze permanentie elke 3e donderdag van de maand, van 10 tot 12 uur.

Inschrijvingen: 02 240 43 50 - huisvandevrouw@1030.be

Meer informatie over de permanentie