Nieuwe sportinfrastructuur in de Renanwijk

Vanaf september 2020 opent de noordelijke tribune van het Crossingstadion haar deuren voor twee nieuwe sportruimtes. Nu is het tijd om ze te dopen!

De tribune herbergt twee sportruimtes, kleedkamers, sanitair en een ruimte voorbehouden voor de gemeentelijke groendienst. Om de sport te diversifiëren, wordt in het souterrain een tafeltennisruimte gebouwd waar de tafeltennisclub ALPA zal ondergebracht worden. Boven zal een polyvalente ruimte toegankelijk zijn voor iedereen. Sportievelingen kunnen ook genieten van een bar op het gelijkvloers.

Voetbal, zaalvoetbal, petanque ... met de bouw van deze nieuwe tribune breidt het sportaanbod uit en wordt het gemoderniseerd voor de Schaarbekenaren. Dit gebouw is niet alleen een voorbeeld op het vlak van energie, maar sluit ook de renovatie van deze emblematische Schaarbeekse wijk af. Na de renovatie van het Crossingstadion in 2013 is nu de bouw van deze passieve sportinfrastructuur een voorbeeld van de wil van het schepencollege om Schaarbeek duurzaam te bouwen.

 

Oproep tot ideeën! De gemeente wenst dat elk van deze ruimtes de naam van een overleden vrouw draagt. Een Belgische sportvrouw of een vrouw die niet bekend is geworden door de sport maar wel uit Schaarbeek komt. U kan namen voorstellen via cabinet_eraly@schaerbeek.be.

U hebt tot 19 februari de tijd om uw suggesties in te dienen.