Le crieur

“Le Crieur”, of hoe affichering ten dienste te stellen van lokale projecten

Le Crieur is een installatie voor affichering die de schijnwerpers plaatst op lokale initiatieven die de banden en de solidariteit in de buurt versterken. Le Crieur, dat je vindt op het hart van het Koninginneplein, is ontsproten aan de geesten van 4 IHECS -studenten: Julie Schümmer, Noémie Vermeiren, Coline Debry en Nicolas Haulotte.

 

 

Le Crieur is een reactie op het feit dat publieke affichering vooral wordt gebruikt voor commerciële reclame. 'Wij geloven in het belang van het lokale, we zijn ons bewust van de rol die de openbare ruimte speelt in het gemeenschappelijk welzijn, we willen de solidariteit bevorderen en we denken dat affiches kunnen worden gebruikt om verbanden te leggen', leggen de studenten uit. Als antwoord daarop bedachten en begeleidden ze het complexe proces van het bouwen en vervolgens installeren van een structuur, voorbehouden aan buurtinitiatieven in de openbare ruimte.

 

Schaarbeek was gecharmeerd en besloot Le Crieur een plek te geven op het Koninginneplein. De afdeling Buurtleven heeft het beheer ervan overgenomen. In de komende maanden zal Le Crieur initiatieven voor toegang tot kwaliteitsvoeding voor iedereen belichten, gevolgd door een project over de plaats van vrouwen in de openbare ruimte.

 

Uw project op Le Crieur

Bent u initiatiefnemer van of deelnemer aan een project van of voor burgers?

Wilt u zichzelf bekend maken, nieuwe mensen mobiliseren rond uw project?

Deze plek is in de eerste plaats van u.

Neem contact op met de dienst Wijkleven voor meer informatie.