Huis van de Burgers

Het Huis van de Burgers is het zenuwcentrum van de Gaucheretwijk. Naast een informatie- en ontmoetingsplaats voor de diverse spelers van de wijk, is dit de vaste stek voor de diensten van het Stedelijke Preventieprogramma : Noorderzon.

Deze buurtruimte is bereikbaar met het openbaar vervoer en stelt drie zalen van 100m², 50m², 23m² ter beschikking waarin respectievelijk zo’n 100, 40 en 30 deelnemers terechtkunnen voor heel uiteenlopende, gestructureerde activiteiten.

Overdag kunnen er activiteiten voor volwassenen plaatsvinden zoalspermanente vorming, taalcursussen , of socioprofessionele inschakelingsactiviteiten parallel met de sociale en juridische permanentiediensten.

De namiddag is beter geschikt voor studie- of meer ludieke activiteiten voor jongeren: schoolbegeleiding, gezelschapsspelen. Fans van zumba of hiphop kunnen er zich ’s avonds ongegeneerd uitleven.

Op het dak van het Huis van de Burgers bevindt zich een daktuin. Hij werd aangelegd door de vzw JST in het kader van het Duurzaam wijkcontract Koningin-Vooruitgang. Met zijn 400 m² is de daktuin, die voornamelijk als moestuin is ingericht, een groene oase waar buurtbewoners en verenigingen zich kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten.

In de buurtruimtes kunnen geen doop-, verjaardags- of familiefeesten, ... worden georganiseerd. 

Ga naar de webpagina over de Buurtruimtes voor meer info

Wilt u een straatfeest organiseren? Dan zijn dit de te volgen stappen.

Maison des Citoyens
Zaalgebruik

Deze buurtruimte stelt drie zalen van 100m², 50m², 23m² ter beschikking, geschikt voor respectievelijk 100, 40 en 30 personen.

 

Ze zijn uitgerust met tafels en stoelen, moduleerbaar en kunnen al naargelang van de activiteiten ingericht worden.

 

Er is ook een ingerichte keuken beschikbaar.

 

Het dak van het Huis van de Burgers met zijn daktuin is een aangename plek om elkaar te ontmoeten, te genieten van het prachtige uitzicht over het Gaucheretpark, talencursussen te organiseren rond de moestuin of zelf fruit en groenten te telen.

 

Aanvraag voor het gebruik van wijkruimtes >>>