De oranje zakken vieren hun 2e verjaardag!

Steeds meer gezinnen zetten een oranje zak buiten op de dag dat Net Brussel het afval ophaalt. U doet dat nog niet? Hiervoor moeten ze als volgt te werk gaan .

Etensresten vertegenwoordigen 40% van de witte zak. Door ze in een aparte zak te stoppen kunnen ze voor groene energie en compost worden gebruikt. Dankzij de oranje zak kunt u nu uw etensresten sorteren en tegelijk uw witte zak lichter maken .

Welke etensresten?

In uw oranje zak mogen alle etensresten zonder verpakking, met inbegrip van alle vlees- en visresten (maar verspil niet te veel!), theezakjes, koffiedik, keukenpapier, papieren servetten en voedingsmiddelen.

Wat er niet in mag: luiers, houtassen, eierschalen, notendoppen, oester- of mosselschelpen, kattenbakvulling, beenderen, graten of karkassen, steenvruchtpitten, composteerbare of bioafbreekbare verpakkingen.

Krijg een gratis oranje container

Om te vermijden dat wilde dieren uw oranje zak openscheuren op het voetpad, worden kleine oranje containers gratis ter beschikking gesteld. Die mogen niet worden gebruikt zonder oranje zak, gooi uw etensresten dus niet rechtstreeks in deze container. Eens de vuilniswagen langs is geweest, moet u de container zo snel mogelijk weer binnen zetten.

Gratis containers zijn te verkrijgen bij het gemeentebestuur van Schaarbeek. Hiervoor kunt u terecht in de Georges Rodenbachlaan 29, van 8 tot 12u .