Milieupremies

De gemeente moedigt de Schaarbekenaren aan om aan duurzame activiteiten te doen, zoals hun gevels groeners maken of een duurzaam burgerinitiatief lanceren. Hiervoor zijn premies beschikbaar.

Premie voor duurzame burgerinitiatieven

U wil een project rond duurzame ontwikkeling opstarten? Een gemeenschappelijke moestuin, een reparatiewerkplaats, een collectieve composthoop,… maar u beschikt niet over de nodige middelen?

Uw gemeente kan u hierbij helpen met financiële steun. Aan elke vereniging of elke bewonersgroepering van Schaarbeek kan immers gemeentelijke steun worden toegekend, als bijdrage tot een initiatief rond duurzame ontwikkeling. Deze steun kan tot 3.000 euro bedragen.

Steun voor gevelbeplanting

Verfraai uw gevel met een klimplant!

Onlangs werd een nieuwe procedure ingevoerd: de gemeente zorgt voor de plaatsing van de bloembak en de bevestiging van de leikabel(s) aan de gevel. Als inwoner hoeft u zich enkel nog bezig te houden met de aankoop van de potgrond, de plant en de plaatsing hiervan met de hulp van de dienst Milieuraadgeving. Aarzel niet!

affiche prime initiatives citoyennes

Premie voor de inrichting van voortuintjes

Heeft uw huis vooraan een verharde voortuin, die dient als parkeeplaats ?
Een premie kan u toegekend worden wanneer u werken uitvoert om deze voortuin in zijn originele staat te herstellen.
Een premie kan u ook toegekend worden indien u werken uitvoert om minstens twee derde van de totale oppervlakte van de verharding in de voortuin waterdoorlatend te maken.
De premie bedraagt 50% van het totaalbedrag van de werken.

jardinets façade

Premie voor de aankoop van een compostvat

Wilt u uw organisch afval composteren ?
De gemeente biedt een premie voor de aankoop van een compostvat. Krijg tot 75% van de aankoopprijs terug (met een maximum van 75 €) !

Premier

 

Er bestaan ook andere gewestelijke premies in het geval u uw woning wil renoveren, uw gevel wenst te verfraaien, of uw huis beter gaat isoleren… Aarzel niet om hier meer informatie te zoeken.