Parkingdelen

Heeft u een parkeerplaats die niet altijd gebruikt wordt? Wilt u die graag aan een bestuurder verhuren, maar weet u niet hoe dat moet? Of omgekeerd: zoekt u een parkeerplaats aan een aanvaardbare prijs? Dan is parkingdelen de oplossing !

 

Parkingdelen is een idee dat steeds meer ingang vindt. Het staat een mooie toekomst te wachten, als we bekijken hoe moeilijk parkeren in de stad kan zijn! Vooral voor mensen die vaste werkuren hebben en wiens parkeerplaatsen dus een groot deel van de dag leegstaan, is parkingdelen de ideale oplossing. Bestuurders vinden gemakkelijker een parkeerplaats in de stad, en ongebruikte parkeerplaatsen brengen geld op: een echte win-winsituatie voor iedereen.

Bepark

BePark kiest voor een innoverende aanpak in deze parkeerwedloop. De jonge onderneming geeft particulieren namelijk de mogelijkheid een parkeerplaats te (ver)huren voor periodes die gaan van een dag tot meer dan een jaar.

Hun methode biedt voordelen aan beide partijen: de klanten halen winst uit hun parkeerplaats wanneer ze die zelf niet gebruiken, en de gebruikers kunnen dicht bij huis minder duur parkeren.

Vind een parkeerplaats in uw buurt

Meer info op de Bepark website

logo BePark

Parking.be

Parking.be is een website - gelanceerd in 2016 door het bedrijf ProxiParking, een parkeerbeheerder in de regio Brussel - met zoekertjes voor parkeerplaatsen die te koop en te huur staan in België.

De website is gratis te gebruiken voor zij die een parkeerruimte zoeken en het eerste zoekertje is gratis voor diegenen die hun parkeerruimte 30 dagen op de website willen plaatsen. 

Parking.be omvat 650 zoekertjes voor parkeerplaatsen die te koop/te huur staan in heel België, waarvan meer dan 35 in de gemeente Schaarbeek.

logo Parking.be

 

Parkingplus

Geef een zorgverstrekker (arts, kinesist, verpleegkundige) de toelating om enkele minuten voor uw garage te parkeren en zorg er hiermee voor dat uw buurman beter kan worden verzorgd. De operatie ParkingPlus is uitermate eenvoudig en wordt aanstaande gelanceerd door CONECTAR vzw met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en uw Gemeente.

Wanneer een zorgverstrekker een zieke thuis moet verzorgen, verliest hij vaak veel tijd bij het zoeken naar een parkeerplaats. Deze kostbare tijd zou hij beter kunnen besteden aan zijn patiënt. ParkingPlus wil voor dit probleem een oplossing aanreiken door de zorgverstrekker, met uw instemming, tijdens zijn interventie te laten parkeren vóór uw garage. Het gaat hier om een burgerproject waarbij u zich op vrijwillige basis aansluit en dat onder andere de solidariteitsbanden tussen de bewoners van de wijk aanhaalt.

U bezit een garage en wil graag deelnemen?

Ofwel vult u online een formulier in op Parking Plus website, ofwel kan u iedere voormiddag telefonisch contact opnemen met het nummer 02/888.65.30 en er uw gegevens doorgeven. Van zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een zelfklever die u op uw garagepoort moet aanbrengen .

U bent zorgverstrekker en u hebt een RIZIV-nummer?

Vul op de Parking Plus website het formulier in en ontvang uw P+ kaart. Deze kaart wordt ieder jaar vernieuwd en u plaatst ze achter de voorruit van uw voertuig. Op de kaart zal uw GSM-nummer worden vermeld zodat u in geval van probleem kan verwittigd worden. Met een kleine bijdrage dekt u de kostprijs van de operatie .

Meer parkeerplaats en meer tijd om verzorgd te worden. Het spreekt voor zich dat iedereen er bij wint. Alle details zijn beschikbaar op de Parking Plus website.