Bij u thuis… zelfs zonder tuin

Tuinieren in de stad, zelfs zonder tuin? Dat kan! Het is goed voor de gezondheid, economie, relaties en… lekker!  Van de kelder tot het dak, via het balkon, terras, binnenplaats of tuin. Laat ons tuinieren!

Voor elke situatie is er een oplossing

Waarom zouden stadsbewoners niet van de weldaden van een moestuin mogen genieten? Er zijn voldoende oplossingen om groenten te kweken in de stad, op een kleine oppervlakte, of zelfs zonder een tuin, en ze zijn niet zo moeilijk om te realiseren.

Een goed voorbeeld is telen in potten of bloembakken. Een verrassend aantal eetbare, lekkere planten groeien in een pot. U kunt deze dan ook zetten waar u wilt: in een tuin, op een terras of zelfs op een balkon.

cultures en pots

Aromatische kruiden, sla, pepers, tomaten, aubergines, courgettes, slabonen, aardbeien, .... zijn hier ideaal voor en zullen uw smaakpapillen verwennen!

Als u iets meer plaats heeft, kunt u ook een vierkante moestuin aanleggen. Die is niet alleen esthetisch en praktisch, maar ook vaak productiever dan een rechte moestuin! Alle redenen zijn dus goed om het te proberen!

U heeft geen tuin of balkon? Geen probleem. Er zijn nog andere oplossingen mogelijk. Al op een gewone vensterbank kunt u kruiden en aromatische planten telen die u dan binnen handbereik heeft om uw gerechten te versieren. Peterselie, munt, basilicum, tijm, rozemarijn en salie zijn ideaal om in een pot te telen. Profiteer ervan!

bac potager