Wijnheuvelen-Josaphat 2012-2015

Het duurzame wijkcontract Wijnheuvelen-Josaphat, het 9de Schaarbeeks wijkcontract ging van start in 2012. De projecten zijn in afwerkingsfase.

Perimeter

De perimeter is in het noorden begrensd door de Rogierstraat en -laan, in het westen door de Koninklijke as, in het oosten door de Wijnheuvelen-, Trooststraat en Paul Deschanellaan en in het zuiden door de gemeentegrens met Sint-Joost-ten-Node.

Bekijk de perimeter >>>

Belangrijkste projecten en acties

Woningen

Uitrustingen en infrastructuren

  • Bouw van een kinderdagverblijf en aanvullende uitrusting voor kinderopvang, Van Dyckstraat 13-17;
  • Heraanleg van het Rasquinet-park (Herinrichting van de openbare lokalen, renovatie van de groene ruimten en speelruimten, installatie van bijkomende sportuitrusting,...).

Openbare ruimten

  • Opwaardering van de winkelkern Josaphat (Josaphatstraat, Philomènestraat, Seutinstraat, Thiéfrystraat, pleintje,...) : renovatie van het stadsmeubilair, verbreding van de voetpaden, inrichtingen om de zachte verplaatsingswijzen te beveiligen,... ;
  • Stadsacupunctuur: specifieke inrichtingen om de zachte verplaatsingswijzen te beveiligen, de openbare ruimten te vergroenen en te verfraaien (Haachtsesteenweg / L’Olivierstraat, Poststraat / Rogierstraat; Poststraat / Grondwetstraat, enz.).

Sociaaleconomisch en cultureel luik

Sociaaleconomische, milieu- en culturele activiteiten om de wijk gezelliger te maken:

en acties in samenwerking met verenigingen, scholen en de inwoners.