Hallen van Schaarbeek

De Hallen, een voormalige overdekte markt uitgevoerd in staal en glas, zijn al bijna 40 jaar een klinkende naam in het Brusselse, Belgische en Europese cultuurlandschap.

Een bijzonder geslaagde herbestemming

Les Halles verbergen hun onafhankelijkheid in het hart van Brussel, hoofdstad van Europa, in een structuur van metaal en glas daterend van 1901, van de vernieling afgetrokken en schitterend vernieuwd.

  • Majestueus, kan de Grande Halle tot 2.000 personen staand en 800 personen zittend ontvangen. Ze vormt een bevoorrecht kader voor de organisatie van belangrijke gebeurtenissen en/of op maat.
  • Meer gezellig met hun parketten, maken de Petite Halle en de Kelder het, wat hen betreft, mogelijk om besprekingen, voorstellingen, recepties, drankjes, andere feesten en kleinere concerten te ontvangen.
  • De Ruelle is doorgaans bestemd voor het onthaal van het publiek. Dit met een geluidsinstallatie en een bar uitgeruste ‘steegje’ is dan ook de ideale plek om elkaar te treffen voor een drankje.

 

halles de Schaerbeek - intérieur

Toegankelijk en veelzijdig

De Hallen van Schaarbeek, sinds 1991 erkend als Europees cultureel centrum, zijn vandaag een veelzijdig en toegankelijk platform voor het verenigingsleven, voor nieuwe generaties kunstenaars en voor de internationale kunstverspreiding.

De hedendaagse en sterk gevarieerde programmatie brengt een combinatie van muziek en podiumkunsten in brede zin (dans, theater, circus), literatuur, voorstellingen en optredens.

Het centrum staat vooral open voor nieuwe kunstvormen en partnerships met ontwerpers en kunstenaars uit heel Europa.

 

halles de Schaerbeek